På et besøg i Tyskland fik vi serveret mælkebøttegelé til morgenmaden. Og det var en stor overraskelse for os, at det smagte så godt. Vi har fået opskriften med hjem, så det kunne afprøves.
Til mælkebøttegelé skal der bruges:
Mange udsprungne mælkebøttehoveder - uden stilk
3/4 liter vand
saften fra ½ citron
1 kg gelésukker (jeg har brugt GUL MELATIN til gelé + 750 g alm. sukker )
Sådan gør du:
Pluk mælkebøttehovederne. Pres så mange blomsterhoveder i vandet, som der er plads til. Læg evt. et grydelåg over, så blomsterne bliver presset ned i vandet.
Lad det stå natten over.
Si blomsterhovederne fra, og tilsæt citronsaften. Kog det med sukkeret i ca. 4 minutter, og hæld det derefter på rene glas.
Mælkebøttegelé smager lidt som honning, syrligt fra citronen og krydret fra mælkebøtten (-eller de små sorte dyr fra blomsterne, mener min mand).
God arbejdslyst!
Frøken Anker . Bisballevej 12 . Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk