eller Thérèse of Lisieux

Thérèse af Lisieux (2 januar 1873 - 30. september 1897), eller Skt Thérèse af Jesusbarnet , født Marie-Françoise-Thérèse Martin, var en fransk karmelitter-nonne. Hun er også kendt som ''Den lille blomst af Jesus''.

Thérèse fik tidligt sit kald til det religiøse liv, og allerede som 15-årig blev hun nonne. I en alder af 24 døde hun af tuberkulose. Thérèse brugte en del af sit nonneliv til at skrive, bl.a. sin erindringsbog, ''En Sjæls Historie''. Bogen beskriver det enkle liv, hun levede og om de daglige pligter. Bogen har været med til at gøre hende til een af de største helgener i det 20. århundrede

Thérèses forældre, Louis og Zélie, var begge troende katolikker. Thérèses far havde prøvet at blive munk, men han var blevet afvist, da han ikke kunne latin. Også Thérèses mor var blevet afvist, da hun ønskede at blive nonne. Istedet bad hun Gud om at give hende mange børn, som hun kunne opdrage til troen. De fik 9 børn, men kun de 5 af børnene overlevede.

Da Thérèse var 4 år døde hendes mor, og hendes far valgte at flytte familien til Lisieux, så de kunne bo tættere på en tante.

Thérèse fik allerede som 20-årig konstateret, at hun havde tuberkulose. Da hun lå på sit dødsleje 4 år senere, sagde hun: ''Jeg har ikke tænkt mig at være uvirksom i himlen. Jeg ønsker også der, at arbejde for kirken og sjælene.''

Når vi idag ser hende afbildet med roser i favnen, henviser det til hendes løfte om at ''lade en regn af roser falde fra himlen''.

 

Symbol: Rosenbuket

Skytshelgen for: AIDS-ramte, blomsterhandlere og -gartnere, syge, tab af forældre.

Skt. Therese er Frankrigs skytshelgen.

De gamle gipsfigurer er meget smukke med deres patina og sjæl. Se dem ved Frøken Anker

Frøken Anker . Bisballevej 12 .  Grundvad . DK-8800 Viborg . www.froeken-anker.dk . info@froekenanker.dk

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk